Installera organiska sökord med Google Analytics spårningskod

Instruktioner för att installera organiska sökord från Keyword Provider genom att ändra i Google Analytics' spårningskod.

Instruktionens innehåll

Denna guide visar hur du installerar Keyword Provider och organiska sökord genom att ändra i Google Analytics’ spårningskod.

Finns det sökordsdata kommer den skrivas till kampanjspårningsfältet Sökord (Keyword).

Google Analytics Organic Keywords Report with Provided Keyword Data

Vad krävs för att installera:

• Att kunna redigera din Google Analytics-spårningskod. Du behöver vara administratör eller webbansvarig på webbplatsen.
  • Tillgång till webbplatsen Google Search Console-konto. Har du inte det kan du konfigurera ägarskapet för en ny webbplats.

Skapa ett Keyword Provider-konto och få ett Account ID

Följ denna länk för att skapa ett Keyword Provider-konto i vår kundportal.

Låt Keyword Provider få tillgång till Google Search Console

Från kundportalen ger du Keyword Provider tillgång till webbplatsdatan i Search Console.

Du kan när som helst ta bort Keyword Providers tillgång till webbplatsdatan. Det gör du på ditt Google-kontos sida för anslutna appar och webbplatser.

Ändra i Google Analytics’ spårningskod

Lägg till raden ga(’require’, ’RoyAppKeywordProvider’); efter ga(’create’)men före ga(’send’) enligt kodexemplet:

Lägg till Keyword Providers kod efter Google Analytics-spårningskoden

Använd koden som genererats i kundportalen.

Lägg till kod-blocket efter Google Analytics-spårningskoden.

Spara och analysera!

Spara dina ändringar och börja analysera sökord i Google Analytics.

Senast ändrad:
Ursprungligen publicerad:
Skriven av:
David Jurelius